La cultura lliure és una alternativa? Límits i potencialitats

Inici Fòrums Polítiques culturals, creativitat i cultura lliure La cultura lliure és una alternativa? Límits i potencialitats

El tema conté 0 respostes, té 1 opinió , i s'ha actualitzat per última vegada el  Espais al Marge fa 1 any, 8 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #105

  Espais al Marge
  Gestor de comptes

  El fenomen de la globalització, derivat del sistema socioeconòmic capitalista actual, és percebut com una oportunitat de negoci per a uns i com una oportunitat cultural per a la resolució del conflicte social per a d’altres. Aquest pensament generalitzat va lligat a uns altres dos: que el fenòmen global ha transformat la vida de les persones i la interacció urbana, subvertint la totalitat, i que aquesta nova circumstància obliga a fer un replantejament general de tots els processos socials. En aquest context, la cultura lliure i creativitat ocupen un lloc destacat als debats sobre la qüestió cultural.

  ———

  El fenómeno de la globalización, derivado del sistema socioeconómico capitalista actual, es percibido como una oportunidad de negocio para unos y como una oportunidad cultural para la resolución del conflicto social para otros. Este pensamiento generalizado va ligado a otros dos planteamientos que devienen interdependientes: el fenómeno global ha transformado la vida de las personas y la interacción urbana, subvirtiendo la totalidad; una circunstancia nueva que determina la obligatoriedad de hacer un replanteamiento general de todos los procesos sociales. En este contexto, la cultura libre y la creatividad ocupan un lugar destacado en los debates sobre la cuestión cultural. Esta jornada pretende ofrecer un espacio de reflexión sobre estas cuestiones controvertidas.

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.